Før avreise
Reisebrev
English texts
Rasket sin side
Mat og tog
Prosjektarbeid
Bildeindeks
 
Tekstarkiv
Bildearkiv
Nostalgi
Nå begynner jeg å få hodet litt over vannet, igjen! Semesteroppgaven er skrevet og levert.
Det var litt travelt, en stund. Jeg hadde fått beskjed om at jeg ikke fikk gå opp til grunnfagseksamen, fordi jeg mangler lingvistikk. Men så viste det seg at det er mulig å ta grunnfaget nå i mai, og lingvistikken i august. De holder bare tilbake karakteren for grunnfaget, til jeg har bestått lingvistikken. Dette fikk jeg vite en uke før fristen gikk ut for å levere semesteroppgave. Akkurat da var vi på reisefot fra Paris via Frankfurt til Karlovac.

Vel framme i Karlovac, ble vi syke begge to! Forkjølelse med masse snørr og tårer, og for min del også bronkitt. Ikke rart vi ble syke, for vi har frøset hele tiden siden vi kom tilbake til Europa. Vi trodde det skulle være vår i sydeuropa, men dengang ei. Alle snakker om været, her, som i Australia og på New Zealand. I februar hadde de 25 varmegrader her, men i april snødde det, og blomster og frukt frøs. Nå er det omskiftelig, med nærmest sommertemperatur om formiddagen, og tordenvær med store regnskyll om kvelden.

Men altså, på tross av det meste ble jeg ferdig med semesteroppgaven i tide. Den ble kanskje litt tynn, men det som står der, er etter min egen mening, bra.

I helga tok jeg meg fri, og har vært rundt på "gamle tomter". Det var underlig å se igjen turisthytta hvor jeg feiret bryllup for 29 år siden. Den hadde liksom krympet??? Hvordan i all verden fikk vi plass til 40 gjester der? Vi har også vært på tur i bygdene omkring. Det er fremdeles mange utbombete hus å se, men de har kommet langt med gjenoppbyggingen. I byen er det alt fra flotte, totalrenoverte hus til totalt raserte.

I går var det den internasjonale dansedagen. Vi var kulturelle, og gikk og så på ballett i Zorin Dom, kulturhuset. Det var der vielsen foregikk den gang da :-) Ikke på scenen, da, men i et sidelokalet. Zorin Dom er flott oppusset, virkelig en perle for byen. Balletten var grei nok, den. De er amatører, og jeg synes de var flinke. Rasket, derimot, syntes det var en plage å bli dratt med på nø sånt :-)
(30.04.02, kl. 13:20) « Tilbake