Før avreise
Reisebrev
English texts
Rasket sin side
Mat og tog
Prosjektarbeid
Bildeindeks
 
Tekstarkiv
Bildearkiv
Zagreb
I dag er vi turister, igjen, og er på tusletur i Zagreb. Her i hovedstaden er det ikke så mange merker etter krigen.
Jeg har kjørt gjennom Zagreb mange ganger, vært på flyplassen og i boligstrøk i utkanten. Men egentlig bare vært i sentrum en gang før, for over 25 år siden. Så det er kanskje ikke så rart at det er som å møte en totalt ukjent by.

Vi er mentalt forberedt på at reisen vår snart er slutt, nå. Det begynner å bli greit. Vi til og med nesten gleder oss til å komme hjem :-) Ihvertfall Rasket. Men det blir litt trist, også. Vi har sett og lært så mye. Vi har blitt kjent med mange nye mennesker, og gjenoppfrisket bekjentskapet med mange andre. Særlig dette siste besøket, i Kroatia, har vært veldig spesielt for meg, da, som var her mye på 70-tallet, men ikke har vært her siden 1980. Jeg tror ikke at det blir 22 år til neste gang jeg kommer hit!

Nå har visst endelig våren bestemt seg for at den vil være her, også. Endelig har vi sluttet å fryse :-) Elvene rundt Karlovac har sunket såpass at det snart blir mulig å bade i dem. Dumt å reise herfra nå! Men en gang må reisen ta slutt. Vi har ting å gjøre og folk å se igjen i Norge, også.

I dag har vi ordnet med billettene våre, så vi reiser hjem via Oslo i stedet for København. Må innom universitetet, og besøke familie og venner der, før vi vender nesen helt hjemover :-)

Hvor vi skal gjøre av oss når vi kommer hjem, vet vi ikke helt. Vi er i forhandlinger angående hus, hvis ikke det går, får vi leie nø inntil videre. Alt ordner seg, det har vi lært på denne reisen!

(02.05.02, kl. 14:25) « Tilbake